Winnaar giveaway: Helen Vreeswijk boekenpakket

Helen vreeswijk week banner

De Helen Vreeswijk-week was een groot succes! De knaller Giveaway was een mega succes! Om kans te maken op dit boekenpakket moesten jullie een zaak bedenken waar Helen een boek over zou kunnen schrijven + ons Facebookbericht delen. We hebben veel creatieve verhalen ontvangen en we hebben een winnaar uitgekozen.

The winner is…

Charissa Crea

Charissa’s inzending
“De zaak die ik graag zou willen zien is: Brandstichting. Graag wil ik dit in een boek hebben om kinderen, tieners en pubers het gevaar van brandstichting in te laten zien. Heel veel vinden dit leuk om te doen, maar de schade en de gevolgen die zien ze niet en zijn wederom ook te groot. Ik weet dat dit veel gebeurd zoals het in het nieuws naar buiten word gebracht en daarom leek het mij ook een leuk idee.

Het idee verder:
Ik dacht eraan om kinderen hierbij te gebruiken die het voor hun “lol” doen, sommige lopen mee en andere blijven er liever buiten. Daarbij is het misschien ook leuk om het verhaal een beetje heftiger te maken zodat er ook slachtoffers vallen en gewonden. Maar ook mensen die op het nippertje gered worden. Die plaats en hoe is geheel naar eigen keuze, ik zou de leeftijd 12-16 jaar gebruiken. Omdat die leeftijd het meest geschikt is. Het is voor mij een goede zaak dat dit naar buiten word gebracht, om iedereen die ermee bezig is het gevaar in te laten zien. Maar ook dat je je er niet beter door gaat voelen, en wat dacht je van alle emotionele schade. En dat als je je er buiten houd dat dit een vele betere optie is zonder medeplichtigheid.”

Wij vonden het idee van Charissa erg origineel. Tevens heeft ze scènes, de doelgroep en leeftijd van de karakters goed uitgedacht. Niet alleen is dit een onderwerp wat je regelmatig tegenkomt in het nieuws maar het verhaal geeft jongeren ook een boodschap mee. Er zou spanning en emotionele stukken in voor komen door oorzaak en gevolg. Het recherche verleden van Helen Vreeswijk zou in dit verhaal goed tot zijn recht kunnen komen. Kortom, wij zouden dit boek wel willen lezen!

Gefeliciteerd Charissa, jij hebt het boekenpakket van Helen Vreeswijk gewonnen! Wil je alsjeblieft je adresgegevens mailen naar booknutsnl@gmail.com? Dan zorgen wij dat het pakket jouw kant op komt!

Liefs,

Team Booknuts

Wij willen heel graag Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum bedanken voor het mogelijk maken van deze winactie.

One Comment on “Winnaar giveaway: Helen Vreeswijk boekenpakket”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *