Nieuwe layout + toffe winactie!


Zoals je misschien al gezien hebt, zijn we de laatste tijd bezig geweest met het aanpassen van onze banners. Niet onze hoofdbanner, maar bijvoorbeeld de banner voor de Freaky Friday, de Bookhauls en de Wrap Ups. Wij, Melisa en Daphne, zijn namelijk al een tijdje bezig met het verzinnen van de nieuwe layout. En hier issie dan! De nieuwe layout is vandaag geheel doorgevoerd op onze site. Credits to Melisa, die de nieuwe banner heeft ontworpen en daarnaast ook de andere banners heeft gemaakt. Dit moment wilden wij natuurlijk niet aan jullie voorbij laten gaan, en daarom hebben wij ook een toffe winactie opgezet. We geven een pakket weg met drie (!!) hele, hele toffe boeken.

2 jaar Booknuts
Inmiddels bestaat Booknuts iets meer dan twee jaar, waarbij ondertussen ook het een en ander veranderd is. Zo startte Linde haar eigen bedrijf, waardoor zij niet zo veel tijd meer had om te bloggen. Niet lang erna stopte Monica ook, omdat zij het bloggen moeilijk kon combineren met haar dagelijkse bezigheden en andere hobby’s. Dat vonden we erg jammer, maar we snapten het ook erg goed. Begin dit jaar heeft Thyrze aangegeven te stoppen met Booknuts. Dat was te begrijpen, want ze heeft ook haar blog Infinite Stories, die ze helemaal in haar eentje runt.

Dus nu zijn wij, Melisa en Daphne, nog met z’n tweeën over. We vonden het aan het begin wel spannend, aangezien we met vijf leden naar twee leden zijn gegaan. Dat betekende: nog meer bloggen, lezen en posts inplannen. Maar het gaat erg goed, en om de dag komt er een post online. Melisa studeert en woont in Londen. Hier woont zij de tofste evenementen bij, met de meest bekende auteurs van dit moment. Zo was zij bij het The Ultimate Geek Party met Holly Smale, het Dark Societies Caraval-event met Katherine Webber en was zij aanwezig bij de releaseparty van Traitor to the Throne (deel twee van de Rebel in de woestijn-serie van Alwyn Hamilton). Daphne zit nog steeds in ons koude kikkerlandje, waarbij zij zo veel mogelijk nieuwe boeken recenseert die in het Nederlands zijn uitgegeven. Daarbij probeert ze zo veel mogelijk events bij te wonen, zoals de Mad Hatter Tea Party.

De winactie
Wij vonden dus dat het tijd werd voor een nieuwe layout, en die is per vandaag doorgevoerd! Wij willen dit niet aan jullie voorbij laten gaan, dus wij hebben een winactie opgezet waarbij je niet één, niet twee, maar wel drie boeken kan winnen!! Check hier het pakket dat binnenkort op jouw deurmat kan vallen:

Dat zie je goed! Je maakt dus kans op een pakket waar de boeken Harteloos, De Kroon en Hof van Mist en Woede in zit! Dit pakket geven wij één keer weg.

Hoe maak jij kans?
Volg ons allereerst op Bloglovin‘. En zoals je kunt zien, zijn de covers van de boeken die je kunt winnen te mooi voor woorden. Echt geweldig! Dus om kans te maken op dit pakket, moet je de volgende vraag beantwoorden:

Als jij de cover mocht designen van je favoriete boek, hoe zou dat eruit komen te zien? En waarom?

Geef in de reacties zo uitgebreid mogelijk antwoord op deze vraag, zodat wij er een goed beeld van kunnen schetsen. Vind je het moeilijk om je woorden op papier te krijgen? Dan mag je natuurlijk ook iets in elkaar knutselen en het mailen naar booknutsnl@gmail.com, maar geef dat dan wel even aan in de reacties.

Je kan meedoen tot en met 23 maart 2017 23:59 uur.

Veel succes!

Liefs,

25 Comments on “Nieuwe layout + toffe winactie!”

 1. Boek Ik geef je de zon: als ik de cover moest ontwerpen zou ik een mooie dame in een prachtige witte jurk tekenen die de zon in haar handen heeft bij een mooie zonsondergang zodat je mooie warme kleuren kunt gebruiken.

 2. Oeh! Dat vind ik eigenlijk best wel een moeilijke vraag. In elk geval iets met een felle kleur.. blauw als achtergrond.. en dan de kleur ook zo door laten lopen op de snede!! en ik hou het meeste van simpele boekcovers.. Gewoon 1 mooi groot plaatje (ondergaande zon ofzo, boom, strand, bos, iets met natuur), met de titel die glinstert.. zilver… en groot/opvallend is.. toffe doodles (sterretjes/sliertjes/confetti) eromheen alsof die als een confetti kanon uitgeklaar knalt/barst over de pagina heen.. ja ik zie het al helemaal gebeuren!! Hahaha..

  1. Ik heb niet echt een favo boek.. (hof van doorns en rozen, maar die is perfect zoals hij is) maar zie Dit wel gebeuren bij iets van Colleen Hoover ofzo!

   1. Haha het is wel duidelijk dat die een redesign kunnen gebruiken 😛
    Maar leuk idee met die zilveren letters!

 3. Mijn favoriete boek … Uhm … ik heb niet maar 1 favoriet boek. Maar als ik dan toch moet kiezen, zou ik kiezen voor Hof van Mist en Woede. In plaats van de cover die ze nu hebben (die ik ook super gaaf vindt by the way) zou ik kiezen voor een Night Court/Velaris achtergrond. Met Rhysand en zijn fantastische vleugels groot op de voorgrond, Feyre tegen hem aan. En The Inner Circle half naast/achter hem. ?

 4. Hoera, terug online! Nu kan ik meteen die nieuwe layout eens komen bewonderen. Ik doe de laatste tijd steeds minder mee aan wedstrijden (so many books so little time) maar deze is wel héél erg leuk. Alleen de vraag vind ik nogal moeilijk. De Harry Potter-reeks zijn namelijk mijn favoriete boeken maar … tja, die hebben al prachtige covers van zichzelf. Ik hou echt van zowel de oorspronkelijke als de nieuwe coverillustraties.

  Misschien zou ik ze zelf even van vrij uitbundig en kleurrijk naar sober en tijdloos kunnen veranderen. Mooie zwarte linnen kaften met een embossing effect waardoor er steeds in het midden van de kaft een belangrijk voorwerp uit het verhaal lichtjes bovenop komt te liggen in een contrasterende kleur. Dus bij The Philosopher’s Stone bijvoorbeeld een rode steen. Niet in een glanzende kleur maar in velours. Zo dat het er niet alleen mooi uitziet maar ook nog eens aaibaar wordt. Dan heb ik meteen een excuus om mijn favoriete boeken te aaien.

  Wanneer je het boek opent (het heeft trouwens geen dustjacket) komt die contrasterende kleur van de steen terug bij de binnenkant van de kaft. Gelukkig hoef je tijdens het fantaseren geen rekening te houden met kosten en haalbaarheidsfactoren.

 5. Mijn favoriete boek wordt een boek van mezelf (ik schrijf niet, maar zou best een cover willen ontwerpen). Een mat blauwe onderlaag, met glimmende letters de titel, mooi geschreven, zilverkleurig glansje op de letters. Geen foto maar een mooie tekening van een vrouw die staart in de verte, met een boek op haar schoot, zittend op een bankje aan een groene rand natuurschoon, langs een blauw kabbelend beekje. De vrouw heeft bruine krullen, is van opzij zichtbaar. En langs in de hoeken van de cover subtiele tekeningen van een bepaalde bloem en vogelsoort; sierlijk en verfijnd.

  Ik denk dan dat het boek gaat over mezelf, terwijl ik jullie boeken lees………… en heerlijk mijmer en wegdroom in een wensdroom geinspireerd door….. jullie boeken

 6. Mijn favoriete boek….ik heb er zo veel -_- Maar ik heb nu net een nieuwe favoriete cover, die van The Bone Witch. Die heeft eigenlijk alle elementen die ik in een eigen coverdesign zou willen stoppen. Beetje duister (schedel en de donkere kleuren) sierlijk en een hoofdpersonage die zodanig is afgebeeld dat je toch nog een eigen beeld kan vormen.

 7. Ik heb de eer gehad om van 2 van mijn boeken een cover uit te zoeken, beide een beetje duister en pas bij de fantasy verhaal. Maar het mooiste is toch mijn boek over mijn kattenopvang waar ik 14 oude/wilde en mishandelde kattenopvang. Ik heb samen met mijn moeder een cover getekend en deze is goedgekeurd door de uitgever. Het is best een eenvoudige cover die meteen veel verteld over mijn boek, kan nog niet te veel vertellen want hij komt pas over een paar weken uit. Echt een gave winactie. Ik lees graag om even mijn problemen te vergeten. (mantelzorger, taalachterstand,kattenopvang, etc etc)

 8. Ik hou zoveel van het boek Reboot! ik zou dezelfde groene kleur houden en de zijkant, maar de voorkant is veel minder aantrekkelijk, daarom had ik hem eerst ook niet gekocht en veel later pas gelezen (its a shame!). Ik zou sowieso een heel personage op de voorkant doen en geen oog, het personage moet er stoer en dodelijk uitzien net zoals Wren. De covers van de amerikaanse glazen troon serie van Sarah J Maas zien er heldhaftig uit en zo moet Reboot er ook uitgaan zien, het boek verdient veel meer aandacht!

  Ik hoop dat jullie dit beeld een beetje voor jullie zien 😉 Ook ben ik erg benieuwd naar de boeken in de winactie natuurlijk! zelf heb ik de selectie serie gelezen, maar moet nog beginnen aan de boeken waar America’s dochter de hoofdrol in speelt en ik heb erg benieuwd naar de hype voor Hof van mist en woede want Hof van doors en roze vind ik zo leuk!! En ik hoop dat Harteloos net zoals Cinder & Scarlet zal zijn want wat een pracht boeken zijn dat!

  Ook ziet de nieuwe lay-out er tof uit & wat tof dat jullie deze winactie doen! Hopen maar 😉

  Groetjes Julia!

 9. Als ik een cover zou gaan designen zou de bovenkant heel vrolijk zijn, bloemen, vogels etc zijn. En onderkant heel donker met ratten, vleemuisjes etc. Dit om te weerspiegelen hoe de wereld is: positief en negatief, dat allemaal op 1 planeet.

 10. Mijn favoriete boek is “The Wrath & the Dawn” van Renee Ahdieh. Ik vind dat de boeken een supermooie cover hebben, maar toch zal ik mij eraan wagen om ze nog beter te maken! Allereerst zou ik als achtergrond een mooie zonsopgang nemen. Een mooie rode zon waardoor de lucht roze en oranje kleurt zonder wolken. In deze mooie hemel, vliegt er een valk, de valk van Tariq natuurlijk! Net voor de zon, staat het prachtige kasteel van Khalid met zijn prachtige tuinen! De letters van de titel zijn in een mooi lettertype gedrukt in het vet en reliëf. Dat is het zo’n beetje dan! Bedankt voor deze leuke opdracht en heel veel succes nog met jullie blog! X

 11. Ik heb heel veel favoriete boeken, maar bij de meeste ben ik wel blij met de cover 🙂 daarom kies ik om storm en stone een make-over te geven. Ik zou een silhouet van een kasteel op de achtergrond zetten en een in een mantel gehulde persoon op de voorgrond.

 12. Het is heel moeilijk om een favoriet boek te kiezen! Heel lang was Nachtvuur van Stefan Boonen mijn persoonlijke topper, maar ik denk dat daar recent een ander boek voor in de plaats is gekomen. Dat boek is Dogma van Anne Eekhout. Ik voelde me enorm betrokken bij het verhaal en de personages, ik heb letterlijk gehuild op het eind.
  De cover van Dogma kan je vinden via volgende link:
  (https://s.s-bol.com/imgbase0/imagebase3/large/FC/8/2/9/7/9200000022117928.jpg)

  Deze cover vind ik heel sober. Het ziet er strak en geometrisch uit, iets wat ik bij dit boek niet goed op zijn plaats vind. De cover zou een zekere chaos moeten uitstralen, die symbool staat voor de chaotische gevoelens van de personages. Ook zou een belangrijk element uit het boek op de cover moeten staan volgens mij, bijvoorbeeld een videocamera. De personages houden elk een videoblog bij waarin ze vertellen over hun leven & gevoelens. In mijn hoofd zie ik een cover waar een videocamera op de kijker gericht is, met allemaal uitgerekte filmrolletjes in een zwermende chaos eromheen. Die cover zou echt goed bij het boek passen!

 13. De nieuwe covers van de glazen troon serie. Ik vind dat ze wat meer op de Engelse zouden moeten lijken. De covers van nu klopt niet met wat in het verhaal gebeurt.

 14. Heel moeilijk maar ik denk dat ik voor een neutrale witte achtergrond ga met een enkel simpel ding erop bijvoorbeeld een vogel die er uit springt en dan met gouden letter de titel. Heel sierlijk.

 15. Voor mijn book cover zou ik een zwart boek willen met een afbeelding van een roos in het rood, met de schaduw
  van de roos in het goud (wat een beetje van de roos af druppelt). Dit omdat ik die kleuren echt supermooi bij elkaar vind staan, en ik hou erg van rozen. Als ik een mooie cover zie pak ik het boek sneller dan een normale cover, daarom zou ik het gouden gedeelte bedekken met een mooi glans laagje.

  Superleuke actie en ik hoop dat ik win!

  Eva

  1. Ik was nog vergeten om het boek er bij te zetten 😛 Ik kies dan voor een leven na jou. Het eerste boek voor jou was zo mooi en heb het vet snel uit gelezen. De cover voor het 2e deel heeft meer te maken met wat er gebeurd in het verhaal. De roos met doorns staat voor een leugen die nooit is verteld en het gouden ‘bloed’ staat voor pijn die er veel is gekomen door de leugen. Maar dat het goud is (goud is een goed ding neem ik aan) is wat er van die leugen komt een goede relatie tussen mensen. (probeer hard om geen spoilers te geven maar dat is een beetje moeilijk xD)

 16. Wat een super leuke winactie!! Ik denk dat als ik de cover van Hof van mist en woede (ik denk dat dat wel mijn favoriete boek is, ookal heb ik er nog wel een paar in gedachte dus ik twijfel enorm) dan zou ik de cover zwart maken, en met daarop een soort klein plaatje met de vormen en tekens van Feyre’s armtattoeage (ik weet niet of ik dat goed schrijf, sorry) en dan daar tussen in de titel van het boek, dus zwart gemixt met zilver! Zou me zo ontzettend gaaf lijken! En als ik zou winnen, waar ik heel erg op hoop natuurlijk, zou ik 1 boek zelf houden en de andere twee aan m’n vrienden die ook ontzettend verslaafd zijn aan lezen! Zodat we er allemaal heel erg van kunnen genieten!

 17. Ik doe net als of mijn favoriete jeugdboek (toevallig ook het favoriete jeugdboek van J.K. Rowling) her-uitgegeven wordt: Het witte paardje van Elizabeth Goudge. Ik zou het graag in handen krijgen met een zachte (flock) donkergroene kaft met in diep reliëf een steigerend zilveren paard en een kleine zilveren maansikkel.
  De titel en auteursnaam midden onder in een cursieflopend schrift, alsof het in een oude brief staat.
  Op de achterkant zou ik in zilver een oud Engels landhuis zetten en misschien een koets, want het verhaal begint in een reiskoets. Verder wil ik er dan ook een leeslint in.

 18. Allereerst wil ik even melden dat jullie layout AMAZING is!! Het is altijd goed om af en toe wat nieuws te proberen ;).
  De winactie is ook super leuk!!! Mijn favoriete boek is zeker Vrees Me van Tahereh Mafi. Alleen een klein probleempje, ik ben nu al verliefd op de voorkant. Maar het kan nog wel verbeterd worden. Zo zou ik de titel glimmend zilver maken en de kaft zelf, lichter blauw maken. Ook zou ik iets met een hand doen (bijvoorbeeld dat die het oog vast houdt), omdat Julliete niemand aan kan raken. Ik hoop dat ik het zo een beetje duidelijk heb uitgelegd :). Ik zou heeeeeeel graag deze boeken willen lezen/winnen!
  Groetjes Eva

 19. Mijn favoriete boek is eigenlijk de Selectie, maar die cover is zo awesome dat ik er niets aan zou veranderen. De cover die ik wel zou willen veranderen is die van Ugly Love (Onvoorwaardelijk) van Colleen Hoover. Van alle verschillende versies vind ik die van de Nederlandse editie het minst lelijk, maar ik vraag me af waarom New Adults altijd 2 verliefde mensen op de cover moet hebben.

  De details weet ik niet, maar ik zou waarschijnlijk een lichte cover ontwerpen die past bij de Amerikaanse covers van November 9 en Confess, die wel perfect bij de verhalen passen. Daarin zou ik een belangrijk element van het verhaal terug laten komen; in dit geval een soort washed-out vliegtuig met net daar overheen de letters van Ugly Love. Het vliegtuig zou ik grijs houden, de achtergrond zou dan wit met lichte blauwtinten zijn (zoals bij November 9) en de Letters zouden dan gevuld kunnen zijn met verschillende blauwtinten. Die kleur past er namelijk wel goed bij.

  Lang verhaal maar dit is ongeveer hoe mijn redesign van een van mijn favoriete boeken eruit zou zien. Jammer dat romans/NA vaak nietszeggende covers krijgen, vooral in de US.

  Groetjes Bregje 🙂

  Ps. Heb je de UK cover van Ugly Love al gezien? Dat lijkt net een historische bouqetreeksroman!

  1. Oh sjips, ik zie nu pas dat ik echt veel te laat ben. Nouja, was toch leuk om over na te denken en love jullie nieuwe lay-out!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *